De Stichting Halsoverkop is een initiatief van enkele ouders die zelf een kind met kiss hadden. De ouders hebben allen een opmerkelijk herstel van hun kinderen gezien na behandeling met manuele therapie.

De Stichting behartigt de belangen van ouders van kinderen met KISS en KIDD. Zij geeft informatie en adviezen aan ouders en werkt samen met manueel therapeuten die zijn opgeleid om KISS en KIDD te behandelen en met osteopaten.

Kiss komt veel voor, maar wordt te weinig onderkend door kinderartsen. De initiatiefnemers van de stichting merkten dat huilbaby’s vaak onnodig langdurig onderzocht werden, zonder dat dat tot een correcte diagnose leidde. Het overmatig, ontroostbaar huilen werd gezien als “onbegrepen gedrag”. De ouders kregen vaak het advies: gewoon door laten huilen, terwijl duidelijk was dat het kind pijn had! Daarom is het van belang dat er meer informatie over dit verschijnsel en de behandeling ervan aan ouders wordt gegeven.

 

Wat is Kiss

Herkent u dit?

Slaapt uw baby slecht?
Heeft u een huilbaby?
Ligt uw baby voornamelijk in een vreemde slaaphouding, bijvoorbeeld als een banaan?
Kunt u moeilijk borstvoeding geven aan uw baby. Is uw baby dan zeer onrustig of  neemt hij de ene borst beter dan de andere?

Wat is Kidd

Herkent u dit?

Klaagt uw zoon of dochter veel over hoofdpijn?
Struikelt hij veel over bijv. randjes?
Kan uw zoon of dochter moeilijk meekomen met de gymlessen of andere sporten?
Heeft uw zoon of dochter concentratieproblemen thuis of op school?

 


Wilt u kans maken op één van deze schattige t-shirts van Ken of Kissy ?          

 
Like onze Facebook pagina en maak kans op een t-shirt van Ken of kissy.